6 oktober 2015

Juli 2015 - Naamslingers

Voor de aanstaande eerste verjaardag van zoonlief wilde ik een naamslinger gaan maken. een slinger van vier letters kan zo moeilijk niet zijn. En als je dan toch bezig bent, voor dochterlief dan ook maar een.

Eerst van stevig karton een vaantje geknipt en de benodigde letters. Ik heb eerst geprobeerd met de computer wat mooie letters te zoeken (standaard fonts en ook nog wat zoeken op het internet) maar besloot dat het in dit geval toch simpeler was de letters zelf te tekenen. 


In dat geval zijn de (meeste) letters even breed en dat staat wel zo mooi. Ook is de vorm vrij simpel. Bij een mooi (speciaal gezocht) font kan met met uitknippen van de mal, de stof en later het naaien nog best ingewikkeld gaan worden bij veel bochten en krullen. Dit hangt natuurlijk ook van de schaal af.

Het leek me leuk om stukken stof te gebruiken die ik al eens had gebruikt voor eerdere projecten. Voor de vlaggenlijn van mn dochter was dat wat makkelijker dan voor die van mn zoon! Toch is het gelukt, met maar één gesjoemeld vaantje. Geen slechte score. Na het knippen van de vaantjes (twee voor elke letter, want dubbel) de overgebleven stof gebruikt voor de letters. Op de achterkant eerst strijkvlies aangebracht, daarna de letters (in spiegelbeeld) overgetekend en daarna uitgeknipt. Ik heb nog wat andere restjes stof gebruikt, die letters heb ik dan nu mooi liggen voor een eventueel volgend project met namen.

Toen heb ik de letters op de vlaggetjes gestreken (één van de twee stukken) en vervolgens vast gestikt. Daarna de vaantjes met de goede zijden op elkaar gelegd, vast genaaid, met de kartelschaar langs geknipt, gekeerd en gestreken.

'V' stikken
Gestreken
Omgekeerd

Na het op volgorde leggen van de naam leek de vlaggenlijn nog wat karig en dus nog een 'voor' en 'achter' vaantje toegevoegd zonder letters. vervolgens een stuk bias bovenlangs genaaid, nog een keer strijken en klaar!

Voltooide slinger

Voltooide slingerGeen opmerkingen:

Een reactie posten