7 februari 2015

December 2014 - Matching mini's

In oktober heb ik een aantal stoffen gekocht. Een daarvan speciaal om een leuke winterjurk voor dochterlief te maken. Vlak voor kerst was het dan zover. Die jurk moest nu maar eens af. Dus ik moest er nog rap even aan beginnen… Bij het zoeken naar patronen dacht ik dat het wel leuk zou zijn als d’r broertje, mocht er nog genoeg stof over zijn, een gilet van dezelfde stof zou krijgen. Dus daar ook naar gezocht.

Toen de lap maar eens op gezocht. Ik wist nog vagelijk dat het gekleurde ruiten betrof. Tot zover goed. 

Alleen toch ook nog aardig wat roze ruiten. Kan dat wel bij een jonkje? Ik vond van wel en heb het project dus lekker doorgezet. De grap is dat er toch nog behoorlijk wat roze ruiten op het gilet staan, terwijl ik bij de jurk mijn best heb moeten doen die niet 'te donker' te laten worden.

Ik ben begonnen met de patroondelen van de jurk op de stof te passen, ik had de stof gelukkig wat ruim gekocht zodat ik met het patroon van de stof rekening kon houden. Daarna het gilet van een toch wel iets strak lapje. Ik moet dan ook bekennen dat ik toen om het passend te krijgen het patroon er alleen in de breedte op wilde. En dat de vleug van de stof dus zijwaarts loopt… 

Eenmaal aan zie je daar dus niets van maar bij het aantrékken is het met kleine zwaaiende babyarmpjes dus een pietsje lastig want de rek is niet opzij maar naar beneden.

De patronen komen uit de Knippie.
De jurk uit Knippie nr 3 – 2014, patroon 18, maat 104.
Het enige was dat ik het patroon voor maat 104 had gepakt voor een meisje van 100 cm. Moet genoeg zijn zou je denken, is op dit moment ook d’r kledingmaat . De jurk zou tot de knieën moeten komen, maar toen ik het patroon vergeleek met een lange trui was de trui langer…
Daarom heb ik in het midden (taille) en aan de onderzijde er in totaal nog 5 cm patroonpapier tussen/aan geplakt voordat ik het definitief op de stof ging passen.

Het gilet uit Knippie nr 6 – 2014, patroon 8, mt 74. 
Ik heb noodgedwongen alleen de kraag wat aan moeten passen want voor de brede boord had ik niet genoeg stof meer.

Een volle dag achter de naaimachine later was alles af en dat was precies 1 dag voor kerst. Missie geslaagd!

Van enkele restjes maakte ik nog een haarspeldje in de vorm van een bloem voor bij de jurk. Hoe dat moet wordt hier uitgelegd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten