31 oktober 2017

Juli 2015 - Big shopper

Voor de boodschappen vind ik een stevige stoffen tas wel fijn, Opgerold mee naar de winkel, een fijn klein pakketje en terug vol mee kan er heel wat in (mits je hem een beetje groot maakt).

Ik heb de maten van deze tas afgekeken van de shopper van een andere winkel. Die deed namelijk prima wat er van verwacht werd, namelijk boodschappen vervoeren, maar ik vond de uitvoering wat saai en het logo van de winkel stond er nogal groot op. En ik had er dus maar eentje.

De stof is gordijnstof. Dit motief kwam van de kwantum maar andere winkel hebben vast ook leuke coupons. Zolang je maar een lekker stevig stofje neemt.

Ik weet de afmetingen van de totale lap niet meer maar ik kon er 2 grote en 1 kleine tas uit halen. De afmetingen van de grote tas zijn 55x50 cm en de afmetingen van de kleine tas zijn 40x31 cm. De hengsels zijn 6 cm breed (dubbelgevouwen ong. 3 cm) en net zo lang als je prettig vindt.

Vervolgens heb ik de onder- en zijnaden van de tas(sen) genaaid met de lockmachine en de bovenrandjes ook afgewerkt tegen het rafelen. De hengsels zijn twee open tunnels, dat in makkelijker met keren.

Om de 'platte' onderkant te krijgen bij de grote tassen moet daar aan elke zijkant een hoekje van de onderkant. Vouw de tas binnenstebuiten, vouw de ondernaad open en dan krijg je aan de zijden een puntje zoals op de foto. Meet hoe breed je het platte stuk wilt hebben waar de tas op 'staat' als hij open is. Ik nam 13 cm. Teken dit aan beide zijden af en naai vast. 


Ik gebruikte de lockmachine, die snijdt tegelijkertijd het overtollige stuk af en werkt het netjes af. Bij een gewone naaimachine zou ik na het afknippen nog even de rand omslingeren. 

Dan ziet het er daarna ongeveer zo uit.
En dan komt het vastzetten van de hengsels aan de beurt.
Ik heb eerst gemeten hoe ver ik ze uit elkaar wil hebben en dat vastgezet aan de rand. daarna de rand omgevouwen op 3 cm. 

Dan de hele rand vast stikken op 3 cm dan ziet de bovenkant er ook netjes uit. En op de plaats van de hengsels ter versteviging een kruisje stikken.
En tadaaa! 3 vrolijke tassen. 2 voor mij en 1 voor de kleine dame. Kunnen we weer lekker boodschappen doen...
Geen opmerkingen:

Een reactie posten