3 augustus 2013

Juli 2013 - Jurkje

mooi hangen voor de foto
spelden
Het was weer eens tijd om een jurkje te maken. Toen ik dit stofje kocht had ik er geloof ik wat anders mee voor ogen, maar toen ik dit patroontje zag 'moest' het gewoon gemaakt worden van dit stofje. Dus vandaar. Het patroon is afkomstig uit Knippie 2 2012. Dezelfde Knippie waar ik al eerder een jurkje uit gemaakt heb. Blijkbaar een goede editie.
Het leek me leuk om de hals en armsgaten met een andere stof/kleur af te werken. Ik vind dat het resultaat er ook wel mag zijn. 

Er zijn alleen een paar dingen die ik de volgende keer anders zou doen:
- de schouders. Bij dit jurkje heb ik volgens het patroon één schouder dicht genaaid en is een schouder met drukknopen te sluiten. Dit jurkje had (in mt 92) twee dichte schouders kunnen hebben. Dat was wel iets mooier geweest.
- de lengte. Ik heb de stof al langer dan het patroon aan gaf geknipt, het jurkje is lang genoeg, toch had ik aan de onderzijde graag nog wat meer speelruimte willen hebben dan ik nu heb gehad. En als ik het braaf volgens het patroon zou hebben geknipt was het jurkje waarschijnlijk te kort geweest.
- de band rond hals en armsgaten. Ja ook die zou ik een andere keer denk ik toch gewoon omslaan en dicht stikken. Hier en daar is het namelijk toch wel een dikke kluit stof geworden, terwijl de beide gebruikte stoffen helemaal niet zo dik zijn. Mijn naaimachine had er (hoera!) geen echte problemen mee, maar ik weet waar de knelpunten zitten en die blijf ik zien, ook al valt het op het eerste gezicht heel erg mee. Of is zelfs bijna niet te zien. 


En zo lijkt het aan


Geen opmerkingen:

Een reactie posten