3 augustus 2013

Juli 2013 - Strandcape

Het is weer lekker warm en m'n meisje speelt nu veel in de tuin in d'r badje, of we gaan naar de waterplas om te zwemmen. En kennelijk zijn strandcapes daarbij onmisbaar. Ik zie ze tenminste overal. Het leek mij ook wel handig voor haar om er een te hebben, maar die dingen zijn óf van Dora of Hello Kitty (en daar gruwel ik van) of zoals zo vaak, onbetaalbaar.

Dan maar weer zelf aan de slag. Het idee van de cape is simpel dus de uitvoering ook. Dat was mijn theorie en die heb ik dus getest, ik heb er zelf een gemaakt en jawel, dat was erg simpel.

met een gat er in
Ik heb twee handdoeken gekocht, gewone maat (50x100). Daarbij heb ik wel gelet op de dikte en de 'pluizigheid'. De stof moet dik genoeg zijn om makkelijk te drogen, maar niet zo dik dat het een warme tent wordt. De pluizigheid is ook belangrijk, ten eerste tijdens het maken, maar ook tijdens het gebruik. Hij moet niet na twee droogbeurten al aan zijn laatste draadje hangen.

een capuchonnetje in-the -making
In de ene handdoek heb ik in het midden een gat geknipt. Groot genoeg om het hoofd doorheen te halen, maar niet té groot want dan zakt het weer van de schouders. Daarbij zit er nog wel een beetje rek in de stof, dus iets klein hoeft nog geen probleem te zijn.

De andere heb ik dubbel gelegd en een capuchon uit geknipt. Lekker ruim.

even dichtnaaien
twee delen op elkaar
Vervolgens de twee capuchon-delen aan elkaar genaaid en daarna de capuchon aan het onderste deel van de cape. Dus in totaal twee naden, veel simpeler kan het niet. Voor de stevigheid ben ik beide naden twee keer langs geweest en heb ik het gat rondom gezigzagd.

Klaar. En we hebben er al veel plezier van gehad.


in de tuin werkt het prima
bij de waterplas ook

Geen opmerkingen:

Een reactie posten