1 december 2014

Oktober 2014 - Voedingsshirt

Na de hele fase van het krijgen van een tweede kind, zit je dan ineens in de fase datzelfde kind steeds maar te voeden, anders doet ie het niet... Tsja. Sommigen kiezen er voor dit met de fles te doen, al dan niet noodgedwongen, met gekolfde melk of poeder. Anderen, zoals ik, proberen het eerst eens een tijdje zelf met het kind aan het lijf. En dan wil je niet steeds je hele hebben en houwen tevoorschijn halen. 

Hoera dan voor het voedingsshirt. Bij m'n eerste kind was ik nog niet zo slim om daar een aantal van in de kast te hebben liggen, bij de tweede dus wel. En ze zijn ook heel gemakkelijk zelf te maken van twee (oude) shirts.


Het gebloemde shirt droeg ik toch al alleen met een shirtje er onder vanwege de lage hals, dus dat was ideaal om iets mee te doen met een ondershirt. Ook omdat het een iets overlappende V hals is. Het witte shirt/singlet had wat wasstrepen opgelopen (iemand tips hoe daar van af te komen??) en was dus in principe wel schoon, maar zag er wat smoezelig uit. Perfect dus om daar eens mee aan de gang te gaan.


Ik ben begonnen de top van het ondershirt af te knippen. Daarna heb ik de voor en achterkant bij de nadenlosgeknipt/getornd. Daarna heb ik de onderrand van de voorkant van de top afgewerkt (omslingeren of locken). Ik heb zelf de onderzijde van de top wat scheef geknipt,maar als hij lang genoeg is dan maakt dat niet zo veel uit. Maar beter is het natuurlijk keurig recht te knippen :)


Dan keer je het buitenshirt binnenste buiten en leg je de top (goede kant naar beneden) op het hals van het shirt. Bij een gebruikt shirt goed opletten dat de hals wel recht komt, door gebruik en wassen kan de stof wat scheef zijn getrokken. Speld en/of rijg vast aan de zij- en boven naden. Naai vervolgend vast met de naaimachine.Dan hoef je het eigenlijk alleen nog weer om te keren en aan te trekken en het is klaar! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten